Roton Music

Dracula 5: Legiunea sângelui: Prezentare generală

O serie de quest-uri franceze despre contele Dracula de la legendarul Microids (ea este cea care este responsabilă de iconicul Syberia și Still Life ) părea să obțină o miză aspen în piept în 2010, când studioul a fost cumpărat de Anuman Interactive , specializată în jocuri casual și mobil. Până în acel moment au existat 3 părți, dintre care ultimul era datând din anul 2008. Noii proprietari au început să traducă activ jocurile deja lansate în format casual și mobil. Jocuri Friv jucați online la acest site. Joacă astăzi la cele mai bune jocuri friv.

Se pare că ar fi trebuit să fie terminat cu Dracula. Cu toate acestea, el a fost înviat: în acest an, destul de neașteptat, două jocuri din serie au ieșit imediat. Și nu o experiență inovatoare, experimentală sau casuală, așa cum o presupune, dar mai mult decât clasică, în spiritul lucrărilor studioului francez Kheops (amintiți-vă Nostradamus: Ultima profeție sau Secretele lui Da Vinci: Manuscrisul interzis ), în special populare la începutul și mijlocul zero.

Și care a văzut lumina în vara lui Dracula 4: Umbra Dragonului și Dracula proaspătă 5: Legătura de sânge - acestea sunt exact aceleași căutări "vechi de școală" pe care astăzi aproape nimeni nu le face. Cu o privire de la ochi, ca în Myst , ne mutăm între ecrane statice pe clic (cu toate acestea, a existat o revizuire gratuită cu mouse-ul), colectăm tot ce vedem în inventar, combinăm obiecte, căutăm nervos puncte active, rezolvăm numeroase puzzle-uri și studiem multe documente diferite . Chiar și interfața în joc sa mutat aproape complet de la Nostradamus: The Last Prophecy .

În urmă cu 6-8 ani, astfel de jocuri au fost percepute ca un fel de anacronism, tragând genul spre fund: în lipsa unei direcții și a unei dinamici coerente, ele erau considerate prea obositoare și dificile, cele mai multe dintre puzzle-uri erau sincer artificiale, trase de urechi. Cu toate acestea, acum un astfel de "salut din trecut", din contră, este de interes - mulți au ratat quest-urile care provocă jucătorul.

În plus, în noul "Draculah" au apărut unele elemente noi ale mecanicii jocurilor: aceasta este abilitatea de a activa modul de evidențiere a punctelor active și boala morții personajului principal, ceea ce îl face nervos și ia medicamente în situații critice.

Evenimente : Blood Legacycontinuați povestea celei de-a patra părți. Istoricul de artă Ellen Cross a găsit în cele din urmă o pictură unică pierdută într-un naufragiu, sa întors cu ea la Muzeul de Artă din New York și a constatat că pânza a fost reprezentată ... Contele Dracula însuși. Și arată ca un viu și, ocazional, strălucește cu ochii lui, de unde Ellen se îmbolnăvește imediat.

În consecință, începutul celei de-a cincea părți a fost mult mai vesel decât în ​​seria anterioară. Da, și misticii, goticul și vampirii sunt mai mult aici. În primul capitol ne așteaptă nu numai o întâlnire interesantă cu un portret viu al lui Dracula, ci și prin ucidere, așternut, noul furt și evadarea rapidă spre acompaniamentul unor telefoane misterioase de la o femeie aflată într-un giulgiu.

Și apoi nu te plictisi. Este suficient să spunem că Ellen va vizita în curând la Cernobîl, unde se va întâlni în cele din urmă cu Dracula însuși și va lua câteva decizii importante referitoare nu numai la viața și moartea ei. Este clar că într-o astfel de situație devine mult mai rău pentru ea: o face mai economic să cheltuiți pastile, să le căutați în fiecare colț și să rezolvați puzzle-urile mai repede, care să restabilească sănătatea neclară a eroinei. La sfârșitul jocului se poate dovedi chiar că nu vor mai exista pastile, iar Ellen va trebui să fie reanimat din cauza punctelor primite din nou în rezolvarea ghicitorilor.

Puzzle în moștenirea sângeluioarecum mai bună decât în ​​cea de-a patra parte. Există mult mai puțin puzzle-uri abstracte, și mai multe dintre cele de zi cu zi sau destul de clar dovedite de logica normală a ceea ce se întâmplă. Ellen clarifică imaginea rășinii, se uită la înregistrările de supraveghere video, aruncă panourile prin apă pentru a ajunge la barcă, sparge paharul cu o mace, caută adresa corectă pe Internet și așa mai departe.

Bineînțeles, ghicitorile mai complicate nu au ajuns nicăieri, forțându-le să descifreze poezii, să aranjeze corect unele simboluri sau figuri, să sapă prin circuite în panouri electrice, să treacă prin labirint, să fie ghidate de instrucțiuni ciudate. Într-o zi, chiar trebuie să construiești un mini-joc cu actori de jucărie pentru a deschide o ușă secretă în adăpostul pictorului vampir. Dar se simte și mai multă logică - jocul oferă mereu indicii adecvate și nu oferă nimic supranatural.

Deși este mai aproape de final cu puzzle-uri similare, autorii sunt încă oarecum suprasolicitați. Dar de data aceasta ne-au salvat de la "poțiuni" plictisitoare și amestecând totul într-un rând, flagelul a numeroase astfel de misiuni. Astfel de situații se găsesc aici doar de câteva ori, iar acestea nu sunt prea complicate.

Bineînțeles, Dracula 5: Legiunea sângelui nu mișcă genul. În unele privințe, acesta este chiar un pas înapoi. Pe de altă parte, discuțiile despre misiunile care au nevoie de noi tendințe și tehnologii au scăzut într-o anumită măsură: la urma urmei, pe Kickstarter, mii și milioane de dolari sunt colectate de revenirea veteranilor genului sau de remake-urile jocurilor clasice de aventură. Dracula 5 se încadrează perfect în această tendință și nu solicită contribuții preliminare. Și, cel mai important, avem o poveste fascinantă în care trebuie să monitorizăm starea de sănătate a personajului principal, să facem decizii morale dificile și să rezolvăm puzzle-uri curioase și mai mult destul de logice.

Pro-uri: un complot interesant; puzzle-uri adecvate; necesitatea de a monitoriza starea lui Ellen; grafica plăcută; mult-așteptată întâlnire cu Dracula.
Contra: interfață destul de greoaie.

← Inapoi