Roton Music

Cum se aplică tapet lichid

Astăzi, o astfel de acoperire de pereți și tavane, care se numește tapet lichid, are o popularitate considerabilă. Acest nume a luat rădăcină pentru această acoperire decorativă în țările CSI, dar, de fapt, tapetul lichid este un amestec uscat format din celuloză (sau fibre de bumbac), lipici și colorant. Este posibil să decorați singuri pereții din casa dvs. cu acest amestec?

Cunoscând tehnologia, nu trebuie să apară probleme. Mai întâi, pregătiți amestecul care urmează să fie aplicat. Pentru a face acest lucru, luați ambalajul materialului și al filmului cu dimensiuni de cel puțin 1 metru 1,5 m, apoi turnați amestecul din pachet pe peliculă. Dacă în pungă găsiți lipici ambalate separat și aditivi decorative, turnați-le și pe ele.

Apoi amestecați amestecul (în formă uscată) și turnați în apă (cantitatea este indicată pe pachet), apoi amestecați un minut folosind un mixer de construcție. Veți obține un amestec care ar trebui să fie pus din nou pe film și să-i dați 1 oră pentru a se aranja. Acum puteți acoperi pereții cu tapet lichid, dar nu uitați că suprafața trebuie pregătită (nu neapărat perfect plată, ci acoperită cu tencuială)

Aplicați tapet lichid în straturi uniforme (încercați să faceți un strat de aproximativ 2 milimetri) folosind o mistrie. Dacă amestecul este prea gros, adăugați puțină apă. Fiți ghidați de astfel de indicatori - materialul nu trebuie să cadă sau să alunece, trebuie să se lipească de suprafață. Țineți mistria într-un unghi de aproximativ 15 grade.

Când pregătiți o nouă porțiune din amestec, este mai bine să o amestecați cu cea anterioară, deoarece nu puteți intra cu aceeași nuanță. După ce aplicați tapet lichid pe o suprafață de perete de aproximativ 1,5 m2, puneți deoparte mistria și ridicați o răzătoare de plastic. Nivelați zona tratată și verificați calitatea strălucind spre suprafață. Când terminați peretele complet, treceți din nou peste el pentru a îndepărta rugozitatea rămasă.

După cum vedeți, oricine poate face față lucrărilor de aplicare a acestei acoperiri de perete. Iar gospodăria dvs. nu este obligată să părăsească casa în același timp, deoarece această reparație nu va avea miros neplăcut sau murdărie. Utilizarea tapetului lichid oferă o posibilitate excelentă imaginației de design. Acest material este foarte versatil, astfel încât puteți obține scheme de culori foarte îndrăznețe sau decorați pereții cu ornamente și desene complexe. Mai multe fronturi de mobila la pagina noastra

← Inapoi