Roton Music

Istoria cinematografiei sovietice este prezentată viu

În Istoria cinematografiei sovietice, pe unele pagini ale primului volum, în opinia mea, nu este clar și în mod constant analizată ciocnirea taberelor opuse și ideologii diferite. Dar aceste confruntări nu s-au închis doar în sfera dezbaterii estetice înguste, ci practic, constant, au fost dezvăluite zi de zi într-o anumită atmosferă morală și psihologică, în care s-a dezvoltat creativitatea maeștrilor revoluționari, artiști avansați, „de stânga”.

Poate că în edițiile ulterioare, în volumele ulterioare de acest fel, se va oferi o poveste despre atmosfera socială care a existat în cinema într-o perioadă dată. Este extrem de necesară, această poveste, deoarece privește nu numai Vertov, ci și mulți alți regizori talentați. Din acest punct de vedere, mi se pare o publicație semnificativă în primul volum al Istoriei cinematografiei sovietice, o biografie detaliată a talentatului regizor Kavaleridze, despre care a fost imposibil să citiți ceva inteligibil și definit în edițiile științei cinematografice de-a lungul anilor. Faptul că evaluarea activității acestui regizor este acum revizuită din poziții obiective, pe o bază cu adevărat științifică - precum și o evaluare a operei lui Rzhesevov - constituie o realizare indubitabilă și serioasă a primului volum al „Istoriei cinematografiei sovietice”.

Vorbind în general despre sentimentul care este creat la citirea unui volum (și nu doar despre inconsistențe private și slăbiciuni mai mult sau mai puțin evidente cu privire la istoria filmelor documentare), mi se pare că istoria cinematografului sovietic din acest volum este prezentată figurat, viu, viu, cu adevărat talentat, cu adevărat științific. În acest sens, susțin judecățile lui E. S. Gromov despre natura „sintetică” a publicației aflate în discuție, potrivit căreia acest volum a absorbit tot ce a fost acumulat de știința cinematografică sovietică până acum. Publicarea acestui volum este un eveniment major în istoria studiilor de film sovietice, știința sovietică a artei.

Am fost unul dintre liderii acestui volum, am participat la el ca autor și ca redactor științific. Evident, ar trebui să ascult, să nu vorbesc. Și dacă totuși am luat cuvântul, abia atunci le-am explicat participanților la discuții sarcinile pe care ni le-am propus și să povestim despre dificultățile pe care le-am avut atunci când am încercat să le rezolvăm.

Iar dificultățile au fost determinate atât de lărgimea sarcinilor stabilite pentru această publicație, cât și de acoperirea foarte mare a materialului pe care trebuiau rezolvate.

R. Yurenev în scurta sa istorie a cinematografiei sovietice (din păcate, doar prima parte a fost publicată până acum) a fost să arate modelele de dezvoltare a cinematografiei sovietice cu câteva exemple. Mi se pare că a reușit, că a reușit să identifice cele mai importante direcții în dezvoltarea cinematografiei noastre și cu caracteristici scurte și precise pentru a arăta contribuția celor mai mari maeștri de cinema la cultura artei sovietice.

Într-o altă lucrare mai voluminoasă - într-un manual scris de o echipă de autori ai Institutului de Stat al Rusiei de Cinematografie, principalul lucru este să arătăm bogăția ideologică și tematică a cinematografiei noastre: relativ puțin spațiu este dedicat dezvoltării detașamentelor cinematografice naționale și analizei de filme. Iar această abordare a acoperirii istoriei cinematografiei sovietice mi se pare și ea destul de justificată. Un manual despre istoria cinematografiei sovietice este un manual util pentru studenți.

În cele patru volume ale noastre, s-a încercat acoperirea mai largă a istoriei cinematografiei sovietice. Am vrut să investigăm istoria cinematografiei sovietice ca artă multinațională și să dezvăluim legile dezvoltării sale, în primul rând, prin analiza filmelor cele mai caracteristice vremii lor.

Prin urmare, am considerat că trebuie neapărat să avem o abordare istorică a evaluării filmelor, genurilor și direcțiilor. Hundreds of thousands of ringgit were paid to certain quarters to produce the live sex video with adults webcams and sex video cams. No Registration Required! Talk to hot girls in our free sex video chat rooms. Browse online adult webcams now!

← Inapoi