Roton Music

Elite: periculoase: Prezentare generală

  Odată, în secolul trecut, când copacii erau mari, eram mici, iar jocurile pe calculator erau într-adevăr independente și originale, doi studenți de la Cambridge, David Brayben și Ian Bell (David Braben și Ian Bell) simulatorul spațial, însăși denumirea a devenit mai târziu desemnarea unui gen întreg. Spre deosebire de comandantul Wing , Elite nu a fost un pariu pe complot, bătălii și direcție, ci pe libertate și independență în studiul spațiului aerian. Jocul a format un gen întreg și propriul său cult cu o armată de fani și urmași. Dar ea însăși, împreună cu două continuări vechi (Elite 2: Frontier șiElite 3: First Encounters) părea să rămână o legendă din trecut. 

Cu toate acestea, nașterea lui Kickstarter a dat viață unui proiect numit Elite 4, care, potrivit lui Brayben , a fost cultivat de ani de zile, dar nu a putut fi implementat datorită politicii de publicare atunci când nu era foarte flexibilă. Drept urmare, continuarea legendarei nave spațiale a adunat mai mult de o jumătate de milion de lire sterline, iar după doi ani de dezvoltare și un test beta lung, a scos pe Pământ sub numele deElite: Dangerous.

Ca și originalul, Elite: Dangerous nu este atât de mult un spațiu "letalka", ca un simulator al vieții în spațiu. Numai aici există mai multe, mai multe și mai frumoase și mai epopee. Dezvoltatorii și-au păstrat cuvântul și au implementat o lume imensă, generată de procedură, aproape pe o scară de 1: 1 pentru galaxia noastră - există pur și simplu o cantitate indecente de sisteme stelare, constelații și planete, multe dintre ele corespund unor prototipuri reale.

Deci, în principiu, poți trăi în această lume pentru totdeauna - mai ales că autorii au promis să reînnoiască și să extindă constant harta hărții, ținând cont de noile date ale astronomilor. Cum să trăiești și ce rol trebuie să joci, tu, ca și înainte, decizi singur. Un vânător de recompense în serviciul Federației sau a Imperiului, un explorator pirat, comerciant sau romantic de colțuri neclarate ale galaxiei? Alegerea de pornire determină care navă, cu ce sumă de bani și în care începeți sistemul stelar. De exemplu, un mercenar se găsește într-un sistem plin de viață, unde apar uneori neînțelegeri, iar exploratorul, dimpotrivă, pornește într-un spațiu galactic.

Cu toate acestea, nimeni nu îi deranjează pe același comerciant să se aboneze pentru a distruge unii pirat, iar spațiul liber, din contră, preia livrarea de mărfuri sau se angajează în comerț. Totul depinde de capacitățile dvs., specificațiile navei și reputația. Inițial, toți sunt săraci, necunoscuți și zboară pe o barcă ieftină. Modalitățile de creștere sunt bine cunoscute - pentru a efectua misiuni, pentru a vedea anunțurile corespunzătoare la stații (livrați încărcături, ucideți un astfel de ticălos, escortați, salvați), comerț, căutați cele mai profitabile "drumuri de mătase", contrabandă, vânătoare de capete, asteroizi tăiați în minerale sau atacă alte nave, le-au scanat anterior pentru prezența a ceva valoroase în cutie. Ca urmare, după un timp va fi posibil să se modifice transportul sau chiar să se cumpere unul nou, precum și să se ia misiuni.

Toate acțiunile dvs. afectează reputația și starea portofelului. Dar nu și faptul că a reflectat pozitiv. Am preluat încărcătura altcuiva sau am atacat mai mult pe cineva în fața agențiilor de aplicare a legii sau camerelor de securitate ale unor posturi de radio, au fost prinse contrabandă în timp, fără a se ascunde de scaner în modul silențios de funcționare - o intrare corespunzătoare în protocoalele galactice ar fi făcută . A eșuat la locul de muncă, a deteriorat încărcătura - angajatorul poate nu-i place, și chiar pedeapsa va trebui să plătească. Recompensa pentru "capete" este oferită dacă există confirmări pe computerul de la bord, deci dacă nava dvs. este distrusă la cinci minute după finalizarea cu succes a misiunii, nu veți primi bani cinstit câștigați, ci factura de la compania de asigurări.

Supraviețuiesc lumiiElite: periculos este, de asemenea, dificil, deoarece jocul nu este foarte ospitalier și prietenos pentru începători. La început, pentru ei, va părea un simulator al frustrării: cum să decolați, cum să acoperiți, unde și cum să zburați și, în general, ce să fac? Managementul este complicat, necesită obișnuință și o memorie bună pentru a păstra în minte ce butoane sunt responsabile pentru ce. În zbor, trebuie să vizualizați diferite meniuri și informații informative, să redistribuiți energia în timp, să monitorizați temperatura motorului și cantitatea de combustibil. Și în luptă, nu este suficient doar să trageți într-un punct ce strălucește pe cruce: trebuie să manevrați cu competență, să mergeți la coadă, să folosiți capcanele antirachetă la timp și să luați în considerare faptul că arma are de asemenea tendința să se supraîncălzească.

Cu toate acestea, dacă aveți răbdare și timp, obțineți confortabil cu gestionarea, jocul este capabil să strângeți cu capul. Mai ales dacă nu locuiți în modul offline, ci în modul deschis online - pentru că în același timp în lumea Elite: Dangerous există mii de jucători. Aici, desigur, mult mai distractiv: puteți să vă alăturați prietenilor în întreaga escadrilă, să destabilizați în mod intenționat sistemele stelare, să vânați alții. Da, și lupta cu o persoană vii este mult mai interesantă decât cu AI.

Atașarea la stație la început este o problemă mare. Chiar dacă sunteți familiarizați cu managementul, este posibil să nu aveți permisiunea de a merge banal, plasând o coadă de jucători http://www.friv5online.com/.

***

Cu toate acestea, chiar și online, mai devreme sau mai târziu apare întrebarea: ce urmează și pentru ce este toate acestea? Nu există mult conținut în joc și nu există stimuli obișnuiți pentru jucătorii moderni - sistemul de "pompare", realizările și testele. O poveste globală despre opoziția Imperiului și a Federației, asupra căruia jucătorii par să poată influența prin acțiuni comune, joacă încă rolul de fundal. Adică libertatea și epicul - acesta este atât principalul plus, cât și minusul proiectului. Dacă sunteți gata să vă distrați și de zile întregi pur și simplu explorați spațiul sau zburați spre Soare din adâncurile galaxiei, atunci Elite: Dangerous este cu siguranță alegerea voastră. Dacă nu, este mai bine să așteptăm pe Pământ pentru un cosmos mai dinamic și mai primitoare.

Pro: teritoriu larg disponibil pentru cercetare; lumea și complotul reacționează la acțiunile jucătorilor; libertatea deplină de acțiune; spațiu frumos; o voce superbă.
Contra: gestionare prea complicată; conținutul nu este încă suficient.

← Inapoi