Roton Music

Ecologie: eficacitatea manipulării comerțului cu limite de poluare

În cadrul sistemului de restricționare și comercializare, autoritatea publică stabilește mai întâi o limită a limitelor, determinând cât de mult va fi permis poluarea în general. Apoi, companiile primesc limite, în special licențe de poluare, bazate pe cât de mari sunt, în ce industrii operează și așa mai departe. Dacă o companie se dovedește a fi poluantă sub limita, ea are limite suplimentare prin care poate tranzacționa cu alte companii.

Pentru companiile care depășesc limitele lor, acest sistem este de asemenea mare pentru că își pot vinde limitele suplimentare, profitând, reducând în același timp poluarea. În schimb, companiile care nu își pot controla poluarea, sistemul le va pedepsi pentru poluare excesivă, reducând în același timp nivelul general al poluării. Într-un sens, necesitatea de a cumpăra limite acționează ca o amendă, determinând companiile să își reducă emisiile.

Capul de cote și sistemul comercial reprezintă o metodă de control al poluării, al cărei scop final este de a reduce poluarea totală într-o țară, regiune sau industrie. Mulți susținători ai controlului poluării sprijină conceptul de astfel de sisteme, argumentând că acestea sunt extrem de eficiente și că au sens și din punct de vedere economic. Aceasta este doar una din numeroasele opțiuni pentru reducerea emisiilor de poluanți, în special dioxidul de carbon, un gaz cu efect de seră care a atras multă atenție datorită impactului său asupra mediului.

Prin crearea unei restricții, țările arată clar că doresc să reducă emisiile totale și nu doar să penalizeze companiile pentru emisii excesive sau să încerce să forțeze toate companiile să își reducă emisiile cu un anumit procent. Sistemele de reținere și de tranzacționare permit flexibilitate, care de obicei aduce beneficii pieței. Unii oameni consideră că acest concept este preferabil unui sistem de impozitare sau penal, deoarece este mai ușor de administrat și acest lucru reduce poluarea. Aceste sisteme sunt utilizate cel mai adesea pentru a controla emisiile de monoxid de carbon, determinând oamenii să o numească "comerț cu carbon" și există potențial pentru o piață mondială de comercializare a monoxidului de carbon, în care țările mai eficiente pot tranzacționa limite cu alte țări.

Sistemul de restricționare și de comercializare încă necesită reglementări. De exemplu, agențiile guvernamentale trebuie să monitorizeze emisiile companiei pentru a se asigura că le raportează în mod sincer, iar companiile pot fi amendate pentru eliberarea poluanților dăunători în atmosferă, apă sau sol. Sistemele de restricționare și de comercializare beneficiază, de asemenea, de investițiile guvernamentale în domeniul energiei alternative, oferind un stimulent suplimentar pentru a trece la metode de producție mai eficiente din punct de vedere energetic și mai puțin poluante pentru gestionarea companiilor, de la fabricile de hârtie la producătorii de calculatoare. Stele recomandă: https://ro.fitmix.info - o revistă online despre fitness și o nutriție adecvată.

← Inapoi